Хранителни добавки | Отслабване, целулит, мускулна маса

Л-карнитин

Л-карнитин

По-бързо и ефективно горене на мазнините при спорт

Хранителна добавка за отслабване

Л-карнитин ускорява процеса на транспортиране и изгаряне на подкожните мазнини по време на спорт. Повишава издържливостта на мускулите и отлага чувството на отпадналост и умора при физически натоварвания

ЗА КАКВО Е L-CARNITINE/Л-КАРНИТИН

Л-Карнитин / L-Carnitine e утвърдено витаминоподобно вещество, което се препоъчва при:

  • Отслабванеи  „горене”на подкожните мазнини повреме на тренировки
  • За тялото при спорт

КАК ПОМАГА L-CARNITINE/Л-КАРНИТИН

1. Отслабване и „горене” на подкожни мазнини при спорт

Л-Карнитин подпомага процеса на бързо и ефективно изгаряне на подкожнимазнини в клетките.Много подходящ е при хранителни режими с намален прием на въглехидрати за по-добро използване на мазнините като енергия.Тези му предназначения са благодарение на основната функция на Л-карнитин,  като преносител на дълговерижните мастни киселини в митохондриите. Там те служат като "гориво" за енергия, нужна на организма. Митохондрийната мембрана е непропусклива и тези мастни киселини с над С-16 атома трудно могат да преминат.Преминаването става лесно, когато молекула на мастната киселина се свърже с молекулата на Л-карнитин.Л-карнитин(beta-hydroxy-gamma-N-trimethylaminobutyrate) е витаминоподобно вещество разтворимo във вода. Той е четвъртичен амин и заедно с холин принадлежи към едно химично семейство.
Л-Карнитин е разпространен във всяка една клетка на човешкото тяло. Най-голямо количество се намира в скелетната и сърдечна мускулатура, мозъка и бъбреците. 

2. За тялото при спорт

Л-Карнитин подобрява спортните постижения, физическата издържливост и енергийното обезпечаване на сърдечния мускул. Повишава издръжливостта на мускулите и отлага чувството на отпадналост и умора при физически натоварвания. Понижава нивата на амоняк и лактат в мускулите. Натоварването по време на спорти фитнесизчерпва запасите на Л-Карнитин. Затова нуждата от приемане на Л-Карнитин като суплемент е наложителна. Л-Карнитин е много полезен за сърцето и се използва като кардиопротектор.  Л-Карнитин намалява холестерола и повишава нивота на HDL - добрия холестерол. Има антиоксидантен ефект върху клетъчните мембрани и намалява оксидативния стрес на миокардните и ендотелните клетки.

 

КАКВО СЪДЪРЖА L-CARNITINE/Л-КАРНИТИН В ЕДНА КАПСУЛА:

L-carnitine L-tartrate 500mg

Л-карнитин Л-тартрат 

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН ДНЕВЕН ПРИЕМ:

От 1 до 3 капсули  приети с вода преди физическа активност или според препоръката на специалист.

ЗАЩО L-CARNITINE/ Л- КАРНИТИН НА FREE LIFE:


  • работим с най-добрия европейски  доставчик на суровини осигуряващ еднакво качество  на всяка партида.
  • количеството л-карнитин в капсулата отговаря на етикета
  • разработената от нас специална комбинация (състав и съотношение) от  помощни вещества предпазва от разпадане  на основната субстанция (Л-карнитин Л-тартрат), гарантиращо максималното й ефективно действие до края на срока за годност на продукта.

 

Хелт Нутришън ООД
088 20 38 290